Főoldal --> Hírek --> Sajtóközlemények / Hírek

Sajtóközlemények

2014-05-26 | Fehérgyarmat

Elindult a "Ne dobd el!" környezetvédelmi road show

Elindult az ÖKO-Pannon „Ne dobd el!” road show-ja, amely játékos iskolai programokkal hívja fel a figyelmet az elektromos és elektronikai hulladékok gyűjtésének és hasznosításának fontosságára. Ma már a kijelölt üzletekben, a hulladékudvarokban és a gyűjtési akciók során is leadhatjuk elromlott vagy energiapazarló készülékeinket, azonban még kevesen élnek a lehetőséggel. A rendezvénysorozat első állomása a fehérgyarmati Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde.

Tovább olvasok

2013-11-14 | Budapest

Négy „Oscar-díjat” hozott el a magyar csomagolóipar

Három szakmai szervezet, a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület, a Nyomda- és Papíripari Szövetség, valamint a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség együttműködésében létrehozott PPDexpo szakkiállítás 2013. november 19-21. között nyitja meg első ízben kapuit. A kiállítás tematikájában jelentős szerep jut a csomagolóiparnak, amely az elmúlt időszakban számos jó eredményt is felmutatott.

Tovább olvasok

2013-10-31 | Budapest

Növekedett a csomagolás hasznosítás

2011-ben is növekedett a csomagolási eredetű hulladékok hasznosítási aránya Magyarországon – áll az Eurostat nemrégiben nyilvánosságra hozott adatai között. A kibocsátott csomagolás 62,9 százalékát hasznosították, ebből mintegy 59,3 százalékot tett ki az anyagában történő hasznosítás, ami közel 8 százalékos növekedést jelent a 2010-es eredményhez képest.

Tovább olvasok

2012-11-12 | Budapest

A hulladéktörvény újratárgyalását szorgalmazza a szakma

A termékdíjas szabályozással már megtépázott gyártói felelősség elvét egyszerű adózási kérdéssé alacsonyítja az új hulladéktörvény, így megszűnteti a gyártó érdekeltségét a helyes hulladékgazdálkodásban - hangzott el "A gyártói felelősség érvényesülés és a hulladékgazdálkodási jogszabályok alakulása hazánkban és Európában" című szakmai szemináriumon. A gyártók, önkormányzatok és hulladékkezelési közszolgáltatók képviselői egyetértettek abban, hogy az új hulladéktörvény elfogadása komoly problémákat okozhat a lakossági hulladék-kezelés rendszerében és versenyhátrányba hozza a hazai környezetipar szereplőit.

Tovább olvasok

2012-04-24 | Budapest

Átlagosan 250 százalékos költségnövekedés és bonyolult adminisztráció

Így látják a cégek az új termékdíjas szabályzást az első negyedév tapasztalatai alapján

Tovább olvasok

2012-04-20 | Érd

A Föld Napja alkalmából a helyes hulladékkezelésről tanulhatnak az érdi gyerekek

A szelektív hulladékgyűjtéssel és az újrahasznosítással ismerkedhetnek az érdi gyerekek a Föld Napja alkalmából szervezett nagyszabású rendezvényen. A Fidesz Zöld tagozata által kezdeményezett Fő téri road show-ra több mint 800 óvodást és általános iskolást várnak. Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. játékai segítségével kicsik és nagyok is megtanulhatják a szelektálás legfontosabb szabályait.

Tovább olvasok

 

Hírek

2014-11-20 |

Megjelent a legfrissebb hírlevelünk

Legfrissebb hírlevelünket itt érheti el.

Tovább olvasok

2014-09-23 | Budapest

Diszkriminatív termékdíj?

A PET-palackok teljes újrafeldolgozhatóságát is javasolja a kormány az Európai Bizottságnak, amely kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a környezetvédelmi termékdíj nem megfelelő szabályozása miatt.

Tovább olvasok

2014-06-10 | Budapest

Rajzpályázat szavazás

A Ne dobd el! - környezetvédelmi road show keretében rajzpályázatot hirdettünk, amelynek beérkezett alkotásaira az ÖKO-Pannon facebook oldalán lehet szavazni.

Tovább olvasok

2014-04-22 | Budapest

Elérhetők a Merre tovább gyártói felelősség? konferencia előadásai

A RECOMPLEX Egyesülés április 1-jén szervezte meg Merre tovább gyártói felelősség? – Új csomagoláshasznosítási célkitűzések az EU-ban című konferenciáját, hogy felhívja a szakmai közönség figyelmét a csomagolás és csomagolási hulladék irányelv (PPWD) EU-ban zajló áttekintésére. Várhatóan még az idén elfogadják az új szabályozást, amely meghatározza az EU tagországok hasznosítási célkitűzéseit a csomagolási hulladék tekintetében. Az elhangzott előadások prezentációi az alábbi linken érhetők el:

Tovább olvasok

2014-02-10 | Budapest

Merre tovább gyártói felelősség?

Ismerje meg, milyen kötelezettségek várnak Önre és az országra 2015-től! Tudjon meg többet a kiterjesztett gyártói felelősség elvéről, amely a jövőben még erősebben érvényesülhet Európában! Az EU-ban jelenleg zajlik a Csomagolás és csomagolási hulladék irányelv felülvizsgálata, Magyarországon azonban csak keveset tudhatunk a szakmai eszmecseréről. A tét, hogy 2015-től milyen hasznosítási célkitűzéseket kell teljesíteni: A papír, a műanyag, az üveg és a fém mekkora arányát kell majd hasznosítani? Milyen egységes módszert vezethetnek be a hasznosítás igazolására? Hogyan teljesíthetik a hasznosítási előírásokat a cégek?

Tovább olvasok

2013-09-24 | Eger

Szelektív road show Egerben

Szeptember 27-én a Kutatók Éjszakája rendezvényen egész napos játszóházzal várjuk az érdeklődő gyerekeket és családokat az egri Eszterházy téren.

Tovább olvasok

2013-07-26 | Budapest

Megjelent a legfrissebb ÖKO-Pannon hírlevél

Legfrissebb hírlevelünket elérheti itt.

Tovább olvasok

2013-07-03 | Budapest

Megújult az ÖKO-Pannon honlapja

Elkészült az új honlapunk, amely megújult tevékenységünket, szolgáltatásainkat mutatja be.

Tovább olvasok

2013-03-12 | Budapest

A kötelező betétdíj tönkreteheti a szelektív gyűjtést

Az egyszer használatos italcsomagolásokra bevezetett betétdíj felszámolná a szelektív hulladékgyűjtést és indokolatlan többletköltségeket jelentene az államnak és a gazdaságnak - hangzott el a RECOMPLEX Egyesülés által szervezett konferencián. Bár döntés még nem született, a kötelező betétdíj bevezetésére irányuló javaslatot fontolgat a szaktárca. Az európai tapasztalatok azt mutatják, hogy a betétdíjas rendszer kiépítése és fenntartása drága, és a csomagolási hulladék mindössze 10-15 százalékának kezelésére alkalmas.

Tovább olvasok

2013-01-31 | Budapest

Jön a kötelező betétdíj?

Szakmai konferencia 2013. március 12-én.

Tovább olvasok