Oktatás, szemléletformálás

Főoldal --> Oktatás, szemléletformálás --> Oktatóprogram

Oktatóprogram

Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. 2002-ben szelektív hulladékgyűjtési oktatóprogramot dolgozott ki az óvodás és általános iskolás korosztály számára oktatók, kommunikációs és hulladékgazdálkodási szakértők bevonásával. Az iskolai oktatóprogram legfontosabb célja az, hogy a felnövekvő generációk körében kialakuljon, és tartós értékké váljon a környezettudatos gondolkodás és életforma.

A lakossági tájékoztatás, tudatformálás és oktatás az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. tevékenységének kiemelten fontos területe. Az oktatási és tájékoztatási programok feladata a környezettudatos gondolkodás kialakítása, erősítése, valamint a szelektív hulladékgyűjtés gyakorlatának hatékony megismertetése a gyermekek és a felnőttek körében egyaránt.

Hiszünk abban, hogy a következetes szemléletformáló munka, a folyamatos, korrekt tájékoztatás hosszú távú eredményeket hozhat a helyes hulladékkezelés területén.

2003 és 2011 között cégünk közszolgáltatókkal, önkormányzatokkal és oktatási intézményekkel közösen számos szemléletformáló és tájékoztató programot valósított meg, hogy segítse a szelektív hulladékgyűjtés hatékony működését. Az Öko Panna és Öko Palkó kiadványok több százezer gyerekhez jutottak el, és ma is népszerűek, mert a gyakorlatban jól használhatóan segítik a pedagógusok és a szülők munkáját.

Koordináló szervezeti működésünk 9 éve alatt hírlevelekkel, konténermatricákkal és plakáttokkal segítettük a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos ismeretek terjesztését, Újrahasznosítási Hónapunk keretében több ezer gyereknek mutattuk be, mi történik a szelektíven gyűjtött hulladékkal.  A Hajnal című ismeretterjesztő mesejátékot több mint 500-szor mutattuk be óvodásoknak és kisiskolásoknak, a szelektív gyűjtést játékosan tanító road show-nk 575 helyszínre látogatott el. Szemléletformáló tevékenységünk eredményeiről bővebben régi honlapunkon olvashat.

A jogszabályi változások miatt 2012-től az ÖKO-Pannon oktatóanyagai és programjai térítés ellenében vehetők igénybe.